in

’s Werelds eerste Audi RS6 C8 Sedan

Bovenop de Kaunertaler Gletscher in Oostenrijk filmde Auditography een zeer unieke Audi, namelijk een RS6 C8 Sedan.

De fabrikant uit Ingolstadt maakt al sinds de C5-generatie geen sedan-uitvoering meer van de RS6. Dat weerhoudt liefhebbers er echter niet van om ze zelf te bouwen en dat is exact wat AdoXPerformance heeft gedaan. Aanvankelijk was dit een A6 C8 Sedan 3.0TFSI, maar die is volledig herbouwd met alle exterieur- en interieuronderdelen van de RS6 Avant. Met onder de motorkap uiteraard de 4.0-liter Twin Turbo V8-motor.

De dubbel geblazen achtcilinder is gelijk wat gekieteld met een Wagner intercooler, aangepast inlaatsysteem, grotere turbo’s, 3-inch downpipe en een ECU remap. Hierdoor pompt hij er nu 854 pk uit en 1123 Nm koppel.

Het is de eerste C8 Sedan die is omgetoverd tot RS6-spec en de Audi ziet er super dik uit in Cristal Blue met de bronzen BBS CH-R-velgen. Dankzij de KW V4 dempers ligt de RS6 Sedan lekker dicht op het asfalt, wat het zwaartepunt van de 1.880 kg wegende Audi ten goede komt.

Video: ’s Werelds eerste Audi RS6 C8 Sedan

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

’s Werelds eerste Audi RS6 C8 Sedan