in

’s Werelds snelste Lancer Evo op de 1/4 mijl

Het team van Kings Performance heeft sinds afgelopen weekend de snelste Mitsubishi Lancer Evo ter wereld op de kwart mijl. De auto reed een tijd van 7.77 seconden en is hiermee 0,13 seconden sneller dan de Lancer Evo van Extreme Tuners, tot nu toe recordhouder.

Natuurlijk maakt deze Mitsubishi gebruik van de 2.0-liter 4G63-motor met nieuwe zuigers, drijfstangen, nokkenassen, kleppentrein en een big ass Precision turbocharger die opereert bij een ongeveer 4.5 bar!! De viercilinder is gekoppeld aan een sequentiële transmissie samen met een tripple disc Competition koppeling.

De Mitsubishi van Extreme Tuners had nog het originele dashboard maar deze Lancer Evo is vanbinnen compleet gestript om zoveel mogelijk gewicht te besparen. Iedere tiende telt tenslotte en al helemaal als je weet dat er een bonus van $17.000 wachtte voor de eerste 7 sec Lancer Evo in de Verenigde Staten. Die hebben deze gasten dus in de pocket.

Onderstaande video bevat ook een interview met de schepper van deze recordbrekende Evo, wil je liever direct naar de actie dan moet je doorspoelen naar 6:00 minuten.

Video: ’s Werelds snelste Lancer Evo op de 1/4 mijl

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video