in

Saleen S7 Twin Turbo Competition is Amerikaanse Waanzin

Dit is de extreem zeldzame Saleen S7 Twin Turbo Competition, één van slechts twee exemplaren die de Competition Package kregen. De enorme 7.0-liter V8 Twin Turbo levert in deze S7 1000 pk, een stijgen van 150 pk ten opzichte van de ‘normale’ S7 Twin Turbo. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde(!) zesbak en schakelen doe je pas bij 6.500 tpm, zo doen ze dat in Amerika.

Naast het onnodige extra vermogen beschikt de Saleen S7 Twin Turbo Competition ook over een verbeterde ophanging, Brembo remmen met zes zuigers en 15 inch remschijven aan de voorkant en 14 inch remschijven aan de achterzijde. Om de wegligging enigszins dragelijk te maken met al dat vermogen zijn er diverse carbon fiber aerodynamische onderdelen gemonteerd, waaronder een achtervleugel, splitter en diffuser. Het gewicht is daardoor gedaald naar 1.338 kilogram.

Naar verluid zoeft de Saleen S7 Twin Turbo Competition in 2.7 seconden naar 100 km/h, de topsnelheid zou rond de 400 kilometer per uur liggen maar er is nog niemand zo dapper geweest om het daadwerkelijk te proberen. Omdat deze auto zo zeldzaam is besloot Spotter Brian de auto direct vast te leggen toen hij hem tegenkwam,  alle ins en outs zie je na de spreekwoordelijke jump.

Video: Saleen S7 Twin Turbo Competition

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M3 GTS Jaagt op BMW M5 RingTaxi

BMW M3 GTS Jaagt op BMW M5 RingTaxi

Nieuwe NSX Gespot op de Ring

Nieuwe NSX Gespot op de Ring