in

Schaalmodel van Auto Union Type C met werkende V16

We hebben al verschillende motoren op schaalmodel gezien en iedere keer verbazen we ons weer over het vakmanschap van de bouwers. De Duitsers verantwoordelijk voor dit project hebben een 1936 Auto Union Type C op schaal nagemaakt met een werkende V16-motor.

De op afstand bestuurbare Type C is 128 cm lang, 56 cm breed en heeft een gewicht van ongeveer 40 kg. Achterin ligt een watergekoelde 0.216-liter V16-motor welke loopt op een mengsel van methanol, nitro en olie. De supercharger is een dummy maar volgens de bouwer zou het technisch gezien wel kunnen, echter ploffen de motoren snel en is de vermogenswinst nihil.

Het buizenframe is gemaakt van aluminium en de carrosserie van glasvezel. De wielen worden afgeremd door hydraulische trommelremmen en zijn verbonden aan een onafhankelijke ophanging met torsiestangen en frictiedempers.

Via: Jalopnik

Video: Auto Union Type C met werkende V16

Testrit

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dame-in-VW-Golf-heeft-geluk

Dame in VW Golf heeft ontzettend veel geluk gehad op de Nordschleife

CarFreitag 2018

CarFreitag was weer chaos op de Nordschleife