in

Schreeuwende Formule 3000’s racen over krappe bergwegen

Jullie weten inmiddels wel dat ik groot fan ben van hillclimbs, en dan met name Formule-auto’s en prototypes. Er is gewoon niets gaver dan een raceauto op de limiet over een bergweg zien racen, op enkele centimeters langs een rotswand terwijl een schreeuwende motor het dal vult met prachtige klanken.

In deze video van filmer Bozzy zien we diverse Formule 3000 auto’s tijdens verschillende hillclimb races in Italië. Aangedreven door V6 en V8 motoren van Zytek, Judd, Cosworth en Renault racen de Lola en Reynard bolides over snelle, krappe en gevaarlijke bergwegen.

Schitterende beelden maar laten we niet vergeten dat er ieder jaar nog coureurs overlijden tijdens deze gevaarlijke vorm van autosport, regelrechte helden zijn het dus! Ben jij ook een grote fan van deze sport, bekijk dan onze hillclimb categorie met meer dan 130 video’s.

Video: Formule 3000’s racen over bergwegen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Achtervolging Utrecht

Dollemansrit over A12 bij Utrecht

Aventador SV over Isla of Man

Onboard bij een Lamborghini Aventador SV over Isle of Man