in

Schreeuwende T.50 V12 maakt debuut op Goodwood

De Gordon Murray Automotive T.50 is de eerste supercar van Gordon Murray sinds hij de McLaren F1 ontwierp. De T.50 maakte zijn werelddebuut op de 78e Goodwood Members’ Meeting, bestuurd door niemand minder dan Dario Franchitti.

De langverwachte T.50 is de eerste fan-car voor de openbare weg, met een ventilator aan de achterzijde die ervoor zorgt dat de supercar ook op lage snelheid over voldoende downforce beschikt. De atmosferische 3,9-liter V12-motor die 11.500 toeren maakt produceert 663 pk en omdat Murray een echte purist is, heeft de T.50 een handgeschakelde zesbak!

Waar veel supercars tegenwoordig zijn uitgerust met turbo’s of hybridesystemen, heeft de 986 kilogram wegende T.50 dus een ouderwetse schreeuwlelijk in de rug van de bestuurder. Het is misschien niet de krachtigste of snelste supercar van dit moment, maar wel één van de puurste!

Video: Schreeuwende T.50 V12 maakt debuut op Goodwood

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #19

Porsche 962 C afgeschreven op Spa-Francorchamps

Porsche 962 C crasht op Spa-Francorchamps