in

Sebastien Loeb’s shakedown in Peugeot 208 T16

Het jaarlijkse Pikes Peak International Hill Climb is een van de weinige evenementen in de autosport waarbij een Unlimited klasse echt ongelimiteerd is. Om het woord ‘unlimited’ in perspectief te zetten: de door Red Bull gesponsorde Peugeot 208 T16 heeft een 3,2-liter Twin Turbo V6 motor met 875 pk, het vermogen wordt gestuurd naar alle vier de wielen via een zestraps sequentiële versnellingsbak. Die is krachtig genoeg om de 208  T16 in 1,8 seconden naar de 100 km/h af te schieten. Houd je je voet op het gaspedaal en je bereikt 200 km/h in 4,8 seconden en 240 in 7,0 seconden.

Zelfs voor Sebastien Loeb, een man die negen World Rally kampioenschappen won, is dat bizar snel. Na een van zijn eerste testsessies in de Peugeot 208 T16  zei hij: “Ik heb nog nooit in iets gereden dat zo snel accelereert, hij heeft de downforce van een Formule 1-wagen, de brede banden van een Le Mans Prototype en het differentieel van een WRC auto.” De definitie van ‘Unlimited’ moet nu wel duidelijk zijn, kijk snel naar de eerste test van Loeb in de video hieronder.

Video: Sebastien Loeb’s shakedown in Peugeot 208 T16

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DRIVE - Audi R8 V10 Plus vs Porsche 911 Turbo S vs Litchfield GT-R

Audi R8 V10 Plus vs Porsche 911 Turbo S vs Litchfield GT-R

Giedo van der Garde: “Zeven tienden winst met nieuwe onderdelen"

Giedo van der Garde: “Zeven tienden winst met nieuwe onderdelen”