in

Shadow Can-Am maakt op hoge snelheid een salto

Enkele raceauto’s van Shadow namen dit weekend deel aan de WeatherTech International Challenge, omdat het 50 jaar geleden is dat het team werd opgericht door Don Nichols. Het verhaal achter de persoon Nichols is op zijn zachtst gezegd bijzonder; hij claimde dat hij een spion was die voor de Amerikaanse overheid in Azië had gewerkt. Shadow Racing was een verwijzing naar zijn vroegere carrière, met bijpassend logo, en ondanks een miniem budget was het team succesvol in Can-Am en Formule 1 in de jaren ’70.

Terug naar afgelopen weekend. Tijdens de kwalificatiesessie reed Jim Pace in een Shadow DN4 uit 1974, achter Craig Bennett die in een andere Shadow Can-Am reed. Toen Pace heuvelopwaarts over het rechte stuk van Road America reed, kwam de neus van auto los van de grond en maakte de bolide een salto.

Het is onduidelijk wat de exacte oorzaak van de crash is, maar het lijkt een schoolvoorbeeld te zijn van lucht die onder de auto komt en de raceauto optilt vanwege de hoge snelheid. Wonder boven wonder kon Pace ongedeerd weglopen van het ongeluk.

Via: The Drive

Video: Shadow Can-Am maakt op hoge snelheid een salto

Shadow Can-Am maakt op hoge snelheid een salto

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *