in

Shelby Mustang GT350 naar topsnelheid

Het is dat ze vanwege de BPM zo ontiegelijk duur zijn in Nederland, anders was de Shelby Mustang GT350 een sportauto die alle boxen aantikt. Een 500 pk sterke atmosferische 5.2-liter V8, een platte krukas voor hoog toerenbereik, een handgeschakelde zesbak, en MagneRide-dempers voor het betere bochtenwerk.

In Amerika kostte de Ford Mustang Shelby GT350 zo’n $47.870, in Nederland minimaal het dubbele. In Euro’s. Het is dan ook niet zo gek dat er maar een handvol verkocht zijn in ons land. Bij onze oosterburen rijden er iets meer rond en AutoTopNL bemachtigde de sleutels van een exemplaar voor een top speed run op de Autobahn.

De bulderende V8-motor wordt door de bestuurder doorgetrokken tot 8.200 tpm en in de eerste vijf versnellingen klimt de achtcilinder snel in toeren. De zesde versnelling is echter meer een overdrive, want de acceleratie bij 275 kilometer per uur stopt direct.

Video: Shelby Mustang GT350 naar topsnelheid

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Audi TT RS 40 Years Edition

Audi TT RS 40 Years Edition laat zich zien op de ‘Ring

Coureur verliest stuur tijdens Macau Grand Prix

Coureur verliest stuur tijdens Macau Grand Prix