in

Shelsley Walsh Classis Hillclimb 2015

De Shelsley Walsh Hillclimb is een heuvelrace in Engeland, georganiseerd door de Midland Automobile Club. Het is een van de oudste motorsportevenementen ter wereld en het enige evenement dat sinds 1905 ieder jaar georganiseerd wordt, met uitzondering van de oorlogstijd.

De eerste keer dat de Shelsley Walsh Hillclimb verreden werd was het parcours 907 meter lang, maar in 1907 werd het parcours iets aangepast waardoor de lengte met zeven meter toe nam. Sindsdien is er niets meer veranderd en in de 914 meter lange klim stijgt men 100 meter verticaal met een gemiddeld percentage van 10.9%. Het record is in handen van Martin Groves met een tijd van 22.58 seconden.

Vaste bezoeker Mike D. was deze zomer aanwezig bij Shelsley Walsh Hillclimb Classic Nostalgia en maakte onderstaande video. Zeker de moeite waard om te bekijken met al die klassiekers!

Video: Shelsley Walsh Classis Hillclimb

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Shelsley Walsh Classis Hillclimb 2015

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Mooi filmpje, maar errrugg jammer weer van die ongelooflijke irritante K.. muziek………….zet er gewoon niets onder en laat de auto’s horen, nu is het niet meer de moeite waard helaas 😉

Reageer op deze video