in

Simca Rally 3 – Een 675 kg wegend racemonster

In de jaren ’60  en ’70 was de Simca 1000 een uiterst populaire kleine, bescheiden stadsauto. Er zijn ook rally-versies geproduceerd, waarmee in competitieverband aan grote rally’s deelgenomen werd en ook aan nationale en internationale races op circuits. Zo begon de Nederlandse coureur Jan Lammers zijn loopbaan in een Simca 1000 Rallye 2.

Door de jaren heen zijn enkele Simca’s geëvolueerd tot volbloed racewagens. Deze Simca Rally 3 wordt aangedreven door een achterin liggende 1300cc motor met een vermogen van ongeveer 160 pk. Meer dan genoeg om de slechts 675 kg wegende Simca aan te drijven. Hij wordt bestuurd door Romain Richardeau, die waarschijnlijk de beste bestuurder van deze eigenaardige auto’s is.

Tijdens de Osnabruck Bergrennen 2019 noteerde Romain  een tijd van 1:05.889 minuten, sneller dan vele Lancer Evo’s, BMW’s en andere krachtigere machines. Romain deed dat met een geweldige ‘pedal to the metal’ rijstijl, wat je kunt zien in onderstaande video.

Video: Onboard Simca Rally 3

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini Huracan Performante vs Porsche 911 Turbo S

Lamborghini Huracan Performante vs Porsche 911 Turbo S

Chris Harris test nieuwe Mercedes-AMG G63

Chris Harris test nieuwe Mercedes-AMG G63