in

Simone Faggioli’s bloedsnelle run op St Ursanne 2018

De ‘Course de Côte de Saint Ursanne – Les Rangiers 2018’ was de tiende ronde van het FIA European Hillclimb Championship en ook onderdeel van het Swiss Hillclimb Championship. St Ursanne is misschien wel de beroemdste hillclimb van Europa en niet zonder reden, het parcours is bloedsnel!

De afgelopen zes jaar was Simone Faggioli de snelste coureur op deze hillclimb en ook dit jaar wist de Italiaan te winnen, hij was over twee runs iets meer dan anderhalve seconde sneller dan naaste rivaal Merli. De gemiddelde snelheid van van Faggioli in zijn Norma M20 FC lag boven de 180 kilometer per uur!

Faggioli kun je gerust de Schumacher van Hillclimb noemen. Simone is tienvoudig Europees kampioen in de allersnelste klasse, E2-3000, waarvan de laatste negen jaar op rij. Zijn grootste uitdager is al jaren Christian Merli, toch ook geen pannenkoek, maar op Faggioli staat gewoon geen maat.

Beelden van Faggioli’s runs op St Ursanne 2018 zie je hieronder. Deze man benut echt iedere centimeter asfalt, respect!

Video: Faggioli’s bloedsnelle run op St Ursanne 2018

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 964 Carrera 2

Op de Rollenbank – Porsche 964 Carrera 2

Golf V R32 loopt 300+ km/h