in

Simracer Rudy van Buren maakt indruk tijdens ROC

Afgelopen weekend vond de Race of Champions plaats in Riyad, Saoedi-Arabië. Naast een flink aantal internationale (ex) coureurs deed er ook een Nederlander mee, simracer Rudy van Buren.

De 25-jarige van Buren won afgelopen november McLaren’s World Fastest Gamer-competitie en is daardoor in 2018 officieel McLaren-coureur in simulators, maar afgelopen weekend mocht hij in echte raceauto’s rijden. De Nederlander nam op vrijdag deel aan de Nations Cup namens Team Sim All Stars en versloeg zowaar McLaren-protegé en Formule 3-kampioen Lando Norris, toch niet de minste coureur! Ook de rit tegen Joel Eriksson, vice-kampioen Formule 3, werd gewonnen al kwam dat voornamelijk doordat de Zweed zijn Ariel Atom bij de eerste bocht in de muur parkeerde. Maar zoals Vin Diesel altijd zegt, “it doesn’t matter if you win by an inch or a mile winning is winning.

Op zaterdag kwam Rudy in actie tijdens het hoofdprogramma van de Race of Champions. In de poulefase verloor hij nipt van David Coulthard en Tom Kristensen maar versloeg wel Timo Bernhard, die toch ook een palmares heeft waar je u tegen zegt. Met twee nederlagen en één overwinning eindigde de Nederlander als derde in de poule, alleen de beste twee gaan door naar de knock-out fase en dus viel van Buren helaas af.

De Race of Champions 2018 werd uiteindelijk gewonnen door David Coulthard, de Schot won voor de tweede keer het evenement en versloeg Petter Solberg in de finale.