in

Singer 911 DLS gespot tijdens testwerk op de ‘Ring

De Singer 911 DLS, een samenwerking tussen Singer en Williams Advanced Engineering, werd in 2018 voor het eerst aan het publiek getoond. Ondanks dat dit alweer 3 jaar geleden is, werd het eerste exemplaar pas recentelijk afgeleverd bij een klant.

De Singer 911 DLS is de ultieme uitvoering van de 964-generatie. Er ligt een 4.0-liter, luchtgekoelde boxermotor in de kont die dankzij titanium drijfstangen, dubbele bovenliggende nokkenassen, kleppen van titanium, aluminium throttle bodies en een carbon fiber air box maar liefst 500 pk levert bij 9.000 tpm.

Hoewel de motor het huzarenstukje is, luister maar eens naar het geluid, is er door Singer ook veel aandacht besteed aan de carrosserie. Die is aerodynamisch geoptimaliseerd in een windtunnel en geheel gemaakt gemaakt van carbon fiber, wat bijdraagt aan het lage gewicht van 1.000 kg. De instelbare dempers zijn ontwikkeld door Williams.

Met deze specificaties is het niet gek dat men de 911 DLS de ultieme 964 noemt. Dat het geen showauto is bewijst Singer door de 1.8 miljoen dollar kostende auto te laten debuteren op de Nürburgring. Wat het doel was van de test met deze Oak Green Metallic 911 DLS is onbekend, maar de rijeigenschappen zullen er niet slechter van worden.

Video: Singer 911 DLS gespot tijdens testwerk op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Brabus Rocket 900

Brabus Rocket 900 gearriveerd in de UK

Porsche 992 GT3 vs Porsche GT3 Cup

Porsche 992 GT3 vs Porsche GT3 Cup Dragrace