in

Singer DLS Turbo laat 700 pk brullen op Goodwood FOS

De in 2018 geïntroduceerde 911 DLS, Dynamics & Lightweighting Study, is het topmodel van de Amerikaanse fabrikant Singer. De in samenwerking met Williams Advanced Engineering ontwikkelde 911 DLS beschikt over een 4.0-liter atmosferische boxermotor met 500 pk en een geoptimaliseerd carrosserie van koolstofvezel waardoor het gewicht onder 1.000 kg bleef.

Vijf jaar na de introductie van de 911 DLS komt Singer met een tweede variant; de DLS Turbo. De Porsche, wederom de 964-generatie, maakt gebruik van hetzelfde recept maar dan met een 3.8-liter biturbo boxermotor die 700 pk produceert bij 9.000 tpm. Het vermogen gaat via een handgeschakelde zesbak naar de achterwielen.

De widebody carrosserie is geïnspireerd op de 934/5 SCCA-raceauto uit 1977 en geeft de Singer DLS Turbo een imposant uiterlijk. De enorme achtervleugel is wellicht niet overal legaal en dus kun je de auto ook bestellen met een beschaafde ducktail-spoiler. Allebei is overigens ook mogelijk, dan krijg je het andere staartstuk in een flight case. De BBS centerlock wielen zijn 19-inch voor en 20-inch achter, voorzien van 345mm brede Michelin Cup 2’s of Cup 2 R.

Omdat de Singer DLS Turbo een restomod is, wordt het klassieke uiterlijk gecombineerd met moderne techniek. Zo beschikt de auto over volledig instelbare dempers, koolstof-keramische remschijven en om de Porsche in het rechte spoor te houden is hij voorzien van de diverse hulpsystemen. Wel zo veilig bij een ruim 2 miljoen euro kostende auto.

Tijdens het Goodwood Festival of Speed maakte de Singer DLS Turbo zijn publieksdebuut. Zet je speakers maar wat harder want deze turbo klinkt zeker niet gedempt!

Video: Singer DLS Turbo laat 700 pk brullen op Goodwood FOS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi RS4 Competition Plus Nordschleife Lap

Audi RS4 Competition Plus Nordschleife Lap

De crashes van Goodwood Festival of Speed 2023

De crashes van Goodwood Festival of Speed 2023