in

Skoda Fabia TDI gaat als een Stoomlocomotief

Dat dit een diesel is kun je wel zien aan de enorme roetwolk die uit de uitlaat komt, die zit echter niet onder de achterbumper maar steekt tezamen met de turbo uit de motorkap!

De Tsjech Radim Baculik heeft zijn Skoda Fabia TDI flink verbouwt om deel te nemen aan hillclimb’s/rally’s. Zo is er een Haldex vierwielaandrijving systeem gemonteerd en is het vermogen van de 1.9-liter TDI opgekrikt van 130 pk naar 310 pk en 590 Newtonmeter koppel. Er was blijkbaar geen plaats onder de motorkap voor de Garrett turbo en dus werd er een gat gezaagd om wat ruimte te maken. De roetfilters zijn zo te zien ook niet meer aanwezig want deze Fabia rookt als een stoomlocomotief!

In onderstaande video zien we Radim in zijn oranje gevaarte over de weg scheuren, totdat een klein remfoutje de Skoda Fabia de hooibalen instuurt.

Video: Skoda Fabia TDI gaat als een Stoomlocomotief

Via: Autoblog

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW 540i heeft een nogal aparte uitlaat!

BMW 540i heeft een nogal aparte uitlaat!

Waar zat die tankdop ook alweer?

Waar zat die tankdop ook alweer?