in

Sleeper Mazda MX-5 verrast 600 pk Corvette

Als een Mazda MX-5 vraagt of je wilt racen dan zeg je als Corvette Z06 eigenaar natuurlijk geen nee. De Chevrolet heeft dankzij wat aanpassingen 600 pk en dat zou normaal gesproken genoeg moeten zijn om deze MX-5 heel ver achter zich te laten. Maar we zouden deze video natuurlijk niet posten als dat zo zou zijn.

Het resultaat is namelijk heel anders, deze Mazda vliegt over de snelweg en verbaasde iedereen die aanwezig was. Bij terugkomst op de parkeerplaats blijkt waarom deze wolf in schaapskleren zo snel is, onder de motorkap huist een 5.3-liter V8 die nog eens gevoed wordt door een achterin geplaatste 78mm turbo.

De smalle 225mm Bridgestone achterbanden kunnen met moeite de 600 pk aan en zoeken naar tractie als de turbodruk eenmaal is opgebouwd. Het mooie aan deze Sleeper is dat de auto dagelijks gebruikt wordt voor woon-werk verkeer, geniaal toch!

Video: Sleeper MX-5 verrast 600 pk Corvette

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mini Cooper S heeft lak aan wegversperring

Mini Cooper S heeft lak aan wegversperring

Formule 1 2014 - Russian Grand Prix Highlights

Formule 1 2014 – Russian Grand Prix Highlights