in

Smart ForFour Turbo is een bijzondere Hillclimb-bolide

Deze Smart ForFour-raceauto werd in 2008 gecreëerd en gelanceerd door Niko Pulic met officiële steun van Mercedes. Hij wordt nu nieuw leven ingeblazen en heeft vorig seizoen een aantal Hillclimb-evenementen gedaan om zich voor te bereiden op een volledig seizoen in 2022.

De raceauto is gebouwd rondom een buizenframe met een Smart ForFour-carrosserie. Er ligt een sterk getunede 2.0-liter viercilinder van Mercedes in, gekoppeld aan een 4WD-aandrijflijn. De krachtbron is in staat meer dan 500 pk te leveren, maar tijdens deze hillclimb werd het vermogen iets beperkt vanwege een nieuwe ECU.

Desondanks wist deze bijzondere Smart ForFour zich in de top 10 te klasseren van de Bongo Hillclimb, vernoemd naar de bijnaam van de overleden Hongaarse Hillclimb-racer Istvan Kavecz. De brute Smart met enorme achtervleugel en brede wielkasten kun je hieronder in actie zien!

Video: Smart ForFour Turbo

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video