in

Smart Turbo maakt het Shelby Mustang lastig

Je leest het goed, deze kleine Smart geeft een Shelby Mustang een ‘run for his money’. Deze Smart ForTwo heeft een 1.5-liter motor uit een Toyota Paseo en daar is een turbo aan toegevoegd voor wat extra vermogen. De videobeschrijving vermeld helaas niet hoeveel vermogen de Smart heeft maar het is genoeg om een wheelie te trekken.

Omdat er geen wheelie bar is gemonteerd moet de bestuurder van het gas om de voorkant van de auto weer op de grond te krijgen. Daardoor verliest hij kostbare tijd en legt hij het net af tegen de Shelby Mustang. De kwart mijl gaat in 13.90 seconden vs de Shelby’s 13.67 seconden.

Eerlijk is eerlijk, een kwart mijl van 13.67 seconden is behoorlijk slecht van de Shelby Mustang. De 5.4-liter V8 met dik 500 pk is in staat om de 400 meter sprint in 11.5 seconden af te leggen, aan de andere kant heeft deze Smart zonder wheelie al eens 12.5 sec laten noteren. Check de bizarre race zelf in de clip.

Video: Smart Turbo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - BMW M1

Petrolicious – BMW M1

IndyCar Legends - Arie Luyendyk

IndyCar Legends – Arie Luyendyk