in

Sprint Car stuitert als een Mario Kart over het hek

Een tak van racen die wij in Europa niet zo goed kennen maar in de Verenigde Staten erg populair is, is Sprint Car. Kleine raceauto’s bestaande uit een buizenframe met voorin een motor die, afhankelijk van de klasse, tussen de 700 en 1100 pk produceert.

Er wordt gereden op ‘dirt track’ ovals en de enige manier om echt hard te gaan is door de oval te driften. Geen probleem met 1.100 pk op de achterwielen maar je moet wel oppassen dat hij niet in het zand hapt want dan stuiter je als Mario Kart over de baan.

Austin Williams’ voertuig is een 410 non-vleugel variant, wat wil zeggen dat er een 6,7 liter atmosferische V8 voorin ligt met 1100 pk en er dat geen vleugels zijn voor aerodynamische grip. Tijdens een kwalificatie run op Perris Auto Speedway in Californië hapte Williams’ voertuig in het zand waarna deze over de kop sloeg en de lucht in gelanceerd werd, over een vanghek van 7 meter hoog!

Video: Sprint Car stuiter over een hek

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Shelby GT350 is extra laag dankzij luchtvering

Deze Shelby GT350 is extra laag dankzij luchtvering

Dit zijn alle Le Mans winnende Porsches

Dit zijn alle Le Mans-winnende Porsches