in

Spyker C8 Preliator Spyder bij Pebble Beach Concours d’Elegance

Hoe Victor Muller het steeds voor elkaar krijgt weet niemand, maar de zakenman blijft nieuwe Spyker-modellen aankondigen en nieuwe deals tekenen met fabrikanten als Koenigsegg. Dat terwijl er toch nauwelijks auto’s geproduceerd worden en het negatieve vermogen steeds verder in de min kruipt volgens Quote.

In maart van dit jaar onthulde Muller in Genève de Spyker C8 Preliator Spyder, waarvan 100 stuks gebouwd moeten gaan worden. Om ook aan de andere kant van de Atlantische oceaan Spyker weer op de kaart te zetten werd er een Spyker C8 Preliator Spyder naar Pebble Beach Concours d’Elegance gevlogen.

Achterin zou een atmosferische 5.0-liter V8-motor liggen van Koenigsegg die naar het schijnt 600 pk en 600 Nm koppel levert. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak want volgens Muller willen liefhebbers zelf schakelen, daar heeft hij in ieder geval gelijk in.

Inclusief opties zoals een head-up display, een luider uitlaatsysteem, een beter audiosysteem, parkeersensoren en een liftsysteem voor de neus, moet je al snel rekenen op een prijskaartje van rond de 600.000 euro. De productie start op zijn vroegst pas in 2018, als er genoeg aanbetalingen zijn gedaan uiteraard.

Video: Spyker C8 Preliator Spyder

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche-993-Carrera-4-duwt-een-991-GT3-RS-op-rond-de-Nordschleife

Porsche 993 Carrera 4 duwt een 991 GT3 RS op rond de Nordschleife

Pagani Zonda Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta