in

Start of the Skyline Legend

De Skyline GT deed voor het eerst aan een GT-II race mee tijdens de Grote Prijs van Japan op Suzuka in 1964. Het was de dag dat de Skyline legende begon. Er was een team van Skyline GT’s opgericht, opgevoerde sedans die op het punt stonden het ondenkbare doen – de gevestigde kampioenen uit het buitenland uitdagen.

Het had niet veel gescheeld of de Skylines hadden helemaal niet geracet. Om deel te nemen aan de GT-II race moesten er honderd eenheden van de productieversie gemaakt zijn. Prince Motor Company, dat later fuseerde met Nissan, haalde maar net op tijd dat gestelde doel. De Skyline GT had een langere neus, en een zescilinder motor met drie carburateurs. De rest van het verhaal wordt verteld in onderstaande video van Nissan, een stukje autosport historie van de succesvolle Nissan Skyline.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Morgan Aero Coupe vs Aston Martin V8 Vantage S

Morgan Aero Coupe vs Aston Martin V8 Vantage S

McLaren P1 Spyvideo

McLaren P1 Spyvideo