in

Van start tot finish, zo verloopt een Top Fuel Dragster run

Tijdens een testsessie op Wild Horse Pass klokte Leah Pritchett begin februari een tijd van 3.654 seconden bij 529 km/h! Hiermee is Leah is onofficieel de snelste coureur ooit in deze klasse.

Met deze video duiken we nog dieper in de anatomie van deze recordbrekende run. We volgen Pritchett’s team (Don Schumacher Racing) van start tot finish en zien hoe ze haar 11.000 pk sterke Top Fuel dragster stap voor stap voorbereiden.

Omdat deze tak van autosport niet zo bekend is in Nederland is het erg interessant om te zien wat er allemaal bij komt kijken en hoe het in zijn werk gaat. De coureur hoeft niet eens zoveel te doen; op de lichten letten, de rem loslaten en het stuur recht houden voor ongeveer 4 seconden. Maar in een sport die draait om duizendsten van secondes moeten deze stappen wel perfect uitgevoerd worden door de coureur.

Video: Zo verloopt een Top Fuel Dragster run

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zie hoe een 3.000 pk Nissan GT-R voluit gaat op de dyno

Zie hoe een 3.000 pk Nissan GT-R voluit gaat op de dyno

Lamborghini Huracán Performante Nordschleife Lap

Lamborghini Huracán Performante heeft het Nürburgring record verbroken