in

Straatlegale 1.100 pk Audi RS3 LMS

De Audi RS3 LMS werd eind 2016 gepresenteerd als raceauto om deel te nemen aan TCR-kampioenschappen. De TCR-klasse bestaat nog steeds, maar dit exemplaar zal er nooit in racen. Het is namelijk geen echte RS3 LMS, al heeft hij wel de officiële carbon fiber body kit.

Deze Audi begon zijn leven als een standaard A3 Sedan, maar werd door Steve Gregorius van L8-Night Motorsport verbouwd tot een straatlegale, 1.100+ pk sterke RS3 LMS look-a-like. Zoals gezegd is deze Audi uitgerust met een echte RS3 LMS body kit en beschikt hij over een volwaardige veiligheidscel met rolkooi, Sparco-kuipstoelen, vierpuntsgordels en blusinstallatie.

De 1.0 TFSI is uiteraard vervangen, niet door een 2,5-liter vijfcilinder, maar door een VR6-motor met een inhoud van 3,6-liter en een enorme Garrett turbocharger. De krachtbron is gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak en Volkswagens 4MOTION-vierwielaandrijving.

Op het circuit zou dit monster waarschijnlijk gehakt maken van een echte RS3 LMS, maar daar wordt hij niet gebruikt. Waar de verbouwde Audi wel in actie komt, is op de dragstrip. Hieronder zien we hem over de 1/2 mijl blazen, met 296,80 km/h als beste resultaat.

Video: Straatlegale 1.100 pk Audi RS3 LMS

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bugatti Chiron Pur Sport Dubai

Bugatti Chiron Pur Sport bezoekt het Hajar gebergte

BMW X6 ontwijken

Bestuurder moet snel achteruit voor een BMW X6