in

Straatlegale Porsche 962C

Porsche 962

Onlangs mocht Chris Harris nog de Le Mans winnende Porsche 962 testen op het officiële testcircuit van Porsche, een unieke ervaring want normaal gesproken mogen alleen coureurs plaatsnemen achter het stuur van dit soort racemonsters. Voor normale stervelingen is dit uitgesloten, laat staan ermee rijden op de openbare weg.

Een Japanse eigenaar heeft het tweede prototype van de Porsche 962C opgebouwd met race onderdelen van de Porsche 956 en 962. Ondertussen heeft hij rekening gehouden aan de eisen waaraan de auto moet voldoen om op de openbare weg te rijden. Deze straatlegale Porsche 962C heeft de motor van de Porsche 956, een unieke Carbon Fibre monocoque en de Rothmans livery. Het is weliswaar een beetje een samenraapsel van onderdelen maar dat wil niet zeggen dat het een kitcar is.

Het is een echte Porsche met Porsche onderdelen en meer dan 650 pk, meer dan genoeg vermogen voor op het circuit en op de openbare weg. Bekijk de korte film over deze unieke straatlegale Porsche 962C in de video hieronder.

Video: Straatlegale Porsche 962C

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - Lexus LFA Roadster

Jay Leno’s Garage – Lexus LFA Roadster

Depth of Speed - Volkswagen Golf I

Depth of Speed – Volkswagen Golf I