in

Studenten raceauto doet 0-100 in 1.78 sec

Dit is de Grimsel, een elektrische raceauto gebouwd door de studenten van AMZ Racing. De studenten van het Lucerne University of Applied Sciences hebben een raceauto ontwikkeld die slechts 168 kg weegt, ieder wiel heeft zijn eigen elektromotor met 50 pk voor een totaal aan 200 paardenkrachten.

Nog indrukwekkender is het koppel, 1630 Nm! Met behulp van traction control en torque vectoring wordt het koppel voor ieder wiel individueel aangestuurd, wat de wendbaarheid van het voertuig verhoogd. De monocoque is gefabriceerd uit één stuk carbon fibre en ook de overige carrosserieonderdelen zijn van dit materiaal gemaakt. De achtervleugel beschikt net als in de Formule 1 over een drag reduction system.

Tijdens een 0-100 km/h test wist de Grimsel een tijd van 1.785 seconden te klokken, waarmee hij het vorige record van 2.134 aan diggelen reed. Voor deze recordpoging werd de achtervleugel verwijderd om zo min mogelijk luchtweerstand te creëren.

Video: Studenten raceauto doet 0-100 in 1.78 sec

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Aventador zet zichzelf in brand!

Lamborghini Aventador zet zichzelf in brand!

2015 Porsche Cayenne GTS krijgt V6 Twin Turbo

2015 Porsche Cayenne GTS krijgt V6 Twin Turbo