in

Subaru BRZ en Toyota GR86 scoren goed in Crashtest

De kleine sportauto’s van Toyota en Subaru zijn afgelopen jaar vernieuwd en volgens nieuwe crashtests van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety zijn ze redelijk veilig.

De Toyota GR86 en de Subaru BRZ staan op hetzelfde platform en hebben nagenoeg hetzelfde specificaties. Beide auto’s worden aangedreven door een 2,4-liter viercilinder boxermotor die 235 pk levert en een koppel van 250 Nm. In Nederland is alleen de GR86 verkrijgbaar, maar in Amerika is ook de BRZ leverbaar en die is gebruikt voor deze ‘Small Overlap Crashtest’.

Het IIHS’s onderscheidde de sportauto’s met de Top Safety Pick+ award. Om dat te doen, moeten voertuigen “Goede” beoordelingen behalen in zes IIHS-crashbestendigheidsevaluaties, waaronder de tests met kleine overlap aan bestuurderszijde, kleine overlap aan passagierszijde, voorkant met matige overlap, zij-impact, daksterkte en hoofdsteunen. Daarnaast moeten ze ook uitgerust zijn met frontale crashpreventiesysteem geclassificeerd als ‘Advanced’ of ‘Superior’.

Kortom, mocht je een klapper maken met de sportauto, dan zit je goed. Maar liever niet natuurlijk!

Video: Subaru BRZ en Toyota GR86 scoren goed in Crashtest

Subaru BRZ en Toyota GR86 scoren goed in Crashtest

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *