in

Subaru zet ronderecord Isle of Man scherper

Het was al bekend dat Subaru het ronderecord voor auto’s scherper had gezet, maar nu is er ook bewijs in de vorm van een 7 minuten durende video. In 2011 zette Mark Higgins het ronderecord op 19 minuten en 56 seconden in een Subaru Impreza WRX STI. Nu er een nieuwe Subaru Impreza is stuurde de Japanse fabrikant Mark Higgins wederom naar het fameuze eiland voor een nieuwe recordpoging.

De Subaru WRX STI die Higgins gebruikte voor zijn recordpoging was grotendeels gelijk aan de productieversie, net als vorige keer werd enkel de vering aangepast om de enorme hoeveelheid hobbels op te vangen en werd er een rolkooi en brandblussysteem geïnstalleerd voor de veiligheid van de coureur.

Het is vast geen verassing dat de nieuwe WRX STI het record heeft verbroken, anders had Subaru deze video nooit openbaar gemaakt. Met een tijd van 19 minuten en 26 seconden was Mark maar liefst een halve minuut sneller. In de video zien we niet alleen de indrukwekkende stuurmanskunst van Mark maar ook zijn ademhaling, hartslag en g-krachten.

Video: 2014 Isle of Man Lap Record

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW 130 tii – Format67

BMW 130 tii – Format67

Behind the scenes at The Longest Jump

Behind the scenes at The Longest Jump