in

Summernats is het meest extreme Burnout Festival

Summernats is een jaarlijks autofestival in Canberra, Australië, wat al sinds 1987 wordt georganiseerd. Het festival wordt gehouden over een periode van vier dagen met veel verschillende evenementen, waaronder drie burnout competities die inmiddels zijn uitgegroeid tot world’s biggest burnout competition.

Er is een speciale arena gebouwd waar de Burnout Masters hun kunsten moeten vertonen. De burnouts worden beoordeeld door juryleden, waarbij men let op ‘Instant Smoke’, ‘Constant Smoke’, ‘Volume Smoke’, ‘Driving Skill’ en ‘Tyres’. Deelnemers krijgen strafpunten als ze de auto laten afslaan, contact maken met de barrière, achteruit moeten rijden of iets in brand zetten. Dat laatste punt komt overigens regelmatig aan de orde.

Hier zien we een kleine compilatie van burnouts,vlammen en crashes vastgelegd tijdens Summernats #31. Omdat veel beeldmateriaal in slow motion is opgenomen zit er geen audio bij, vandaar de rockmuziek.

Video: Summernats #31 Burnouts

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Fisker Emotion deuren

Fisker Emotion heeft de gaafste deuren van alle sedans ter wereld

Pagani-Zonda-F-Roadster-in-Tunnel

Pagani Zonda F Roadster huilt in tunnel