in

Supercar Blondie ontmoet straatlegale Porsche 919

Dit is de Porsche 919 Street en de kans is groot dat je hem nog nooit hebt gezien. Er is er namelijk maar één van in de wereld en Porsche heeft het bestaan ervan pas vorig jaar bekendgemaakt. Vandaag ontmoet Supercar Blondie de straatlegale 919 in Dubai, de eerste keer dat de auto te zien is buiten de muren van Stuttgart.

Deze straatlegale 919 is afgeleid van de 919 Hybrid LMP,1 in een wild plan om een straatauto te maken van de Le Mans-winnende raceauto. Een plan dat nooit werkelijkheid werd want het bleek veel te ingewikkeld om de raceauto geschikt te maken voor straatgebruik en lokale wetgevingen.

Een ander heikel punt is de 2,0-liter viercilinder turbomotor met hybride-syteem, voordat de 900 pk sterke krachtbron gestart kan worden moet een team van Porsche-ingenieurs eerst alles 45 min klaarstomen. Geen kwestie van de sleutel omdraaien en wegrijden dus.

In deze video zien we de Porsche 919 Street dan ook helaas niet rijden, aangezien de video maar 8 minuten duurt.

Video: Supercar Blondie ontmoet straatlegale Porsche 919

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ryan Tuerck's Toyota Supra met Judd V10

Ryan Tuerck’s Toyota Supra met Judd V10 is klaar!

Bestuurder wil niet stoppen voor politie op de A6

Bestuurder wil niet stoppen voor politie op de A6