in

Supercars Championship 2020 – Bathurst 1000 Highlights

De Bathurst 1000 is de grootste race van het jaar in Australië en tevens de laatste race van het Supercars Championship 2020. Hoewel de titel al vergeven was aan Scott McLaughlin, is deze endurance race een prestigeprijs op zich. Iedere coureur in het Supercars Championship wil deze race op zijn naam schrijven.

Zware regenval werd verwacht tijdens de Bathurst 1000, maar die kwam nooit. De paar druppels die wel vielen, speelden een cruciale rol. Shane van Gisbergen was een klasse apart in de korte regenbui en vocht zich in twee ronden tijd van de derde positie naar de kop van het veld. Een beslissende fase in de race.

Samen met Garth Tander stond hij de leiding in de resterende 105 ronden op Bathurst niet meer af. Ondanks stevig aandringen van Cameron Waters en teamgenoot Will Davison in de #6 Monster Energy Ford Mustang. Voor het Holden-fabrieksteam betekende het de allerlaatste overwinning. Het merk Holden wordt eind dit jaar door GM opgegeven.

Hieronder kun je de belangrijkste acties en momenten zien uit de Bathurst 1000 editie 2020.

Video: Supercars Championship 2020 – Bathurst 1000

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lastig bochtje in Russische Rally

Listig bochtje in Russische Rally

Golf GTI probeert te vluchten met 240 kmh

Golf GTI probeert te vluchten met 240 km/h