in

Supercharged Audi S5 met SR66 Design widebody

Deze eerste generatie Audi S5 is door zijn eigenaar behoorlijk aangepakt. Het kan je smaak misschien niet zijn, maar de beelden gemaakt door Auditography zijn prachtig en alleen daarom moet je de video gewoon kijken.

B3tour, zoals de Poolse eigenaar zichzelf noemt op Instagram, heeft zijn 2010 S5 voorzien van een widebody kit van SR66 Design die vervolgens is gewrapt in 3M Dark Satin. Een Air Lift Performance systeem zorgt ervoor dat de Audi plat op asfalt kan liggen en de BC Forged EH171 20-inch velgen mooi de wielkasten opvullen.

De S5 Coupé heeft normaal gesproken een atmosferische 4,2-liter V8 FSI, maar op dit exemplaar zit een TTS Supercharger waardoor de geblazen V8-motor nu 590 pk en 610 Nm koppel produceert. Dat is 236 pk en 170 Nm koppel meer dan standaard, dat is nog eens vermogenswinst!

Tot slot loopt er vanaf het spruitstuk een Armytrix-uitlaatsysteem dat uitmondt in vier pijpen onder de achterbumper. Met 134dB is deze niet bepaald stilletjes, maar we gaan er vanuit dat er een valve control systeem op zit zodat je niet met gehoorbescherming op in de Audi hoeft te zitten.

Video: Supercharged Audi S5 met SR66 Design widebody

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren 720S met Novitec-uitlaat

Zo klinkt de McLaren 720S met Novitec-uitlaat

SUV-maait-verkeerslichten-omver-na-aquaplaning

SUV maait verkeerslichten omver na aquaplaning