in

Suzuki Jimny met Side Pipes is een mini ‘G’

De vierkant vorm van de huidige Suzuki Jimny heeft veel weg van de Mercedes-Benz G-Klasse. Het is net een mini ‘G’ en daar springen tuners handig op in.

In de afgelopen maanden hebben we een aantal bedrijven gezien die bodykits voor de Jimny hebben ontwikkeld, waaronder de Japanse tuner Liberty Walk die een G63-kit heeft gemaakt. Nu heeft het team van Frequency Intelligent Exhaust een bijpassend uitlaatsysteem voor de Jimny ontwikkeld, met side pipes uiteraard.

De uitlaten van de G-Klasse zijn een van de meest iconische elementen van de off-roader en steken vlak voor de achterwielen onder de carrosserie uit. Het uitlaatsysteem van Fi-uitlaat lijkt grotendeels identiek, maar heeft slechts aan één kant dubbele sides pipes. Het uitlaatsysteem laat de 1,5-liter viercilinder benzinemotor best lekker klinken, ook al heeft de Jimny 6x minder vermogen dan een G63 AMG.

Frequency Intelligent Exhaust heeft zelfs remote valve control geïnstalleerd, waardoor bestuurders vanuit de cabine kunnen kiezen voor meer of minder ‘gebulder’.

Video: Suzuki Jimny met Side Pipes

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2019 - Texas 600 Highlights

IndyCar 2019 – Texas 600 Highlights

Pikes Peak in de mist Robb Holland

Racen op Pikes Peak in de mist is zenuwslopend