in

Tanner Foust doet Tokyo Drift na in een 400 pk Polaris Slingshot

Wij kennen Polaris voornamelijk van de off-road buggy’s die ze maken, maar blijkbaar hebben ze ook een driewieler voor op straat, genaamd ‘Slingshot’.

De Polaris Slingshot lijkt van voren enigszins op een KTM X-Bow, maar zodra je naar de achterkant loopt zie je dat hij daar maar één wiel heeft. Polaris noemt de Slingshot dan ook een driewielige motorfiets, de aandrijving middels ketting is namelijk exact hetzelfde als op een motorfiets.

Dit exemplaar heeft een 2,3-liter viercilinder met turbocharger, goed voor 400 pk op dat ene achterwieltje. Schakelen gaat middels een handgeschakelde vijfbak en met een gewicht van nog geen 800 kg is hij best rap. Om te demonstreren wat je allemaal met de Polaris Slingshot kunt doen heeft men Formula Drift en Rallycross-kampioen Tanner Foust ingeschakeld. Die knalt vier minuten lang door de straten van San Diego en haalt een stunt uit die verrassend veel lijkt op een scene uit Tokyo Drift.

Video: Tanner Foust doet Tokyo Drift na

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mazda RX-3

Deze MMA-vechter rijdt een Mazda RX-3

Oma's gaan op pad met Lamborghini Murcielago

Oma’s gaan op pad met een Murcielago