in

Tanner Foust gaat driften in een 900 pk VW Passat

Tanner Foust keert na een afwezigheid van vijf jaar terug naar het Formula Drift Championship. De tweevoudig driftkampioen komt momenteel uit in diverse rallycross kampioenschappen met een Volkswagen Beetle en besloot voor zijn terugkeer naar Formula Drift eveneens een Volkswagen te gebruiken.

Samen met trouwe sponsor Rockstar Energy Drink werd een VW Passat verbouwd waarmee aan drie Formula Drift evenementen deelgenomen gaat worden. Onder de kap ligt een V8, helaas niet van Volkswagen zelf maar wederom van General Motors. De V8-motor heeft een spruitstuk van AEM en levert zo’n 700 pk, met NOS wordt dit verhoogd naar 900 pk. De maximale stuuruitslag bedraagt 60 graden wat werkelijk enorm is.

De Passat is een vreemde eend in de bijt, in vergelijking met de Mustang’s, 370Z’s, Silvia’s, M3’s en GT86’s, Waar de andere modellen stuk voor stuk sportwagens zijn is de Passat een degelijke sedan, echter toont Tanner in onderstaande video aan dat iedere auto om te bouwen is naar driftmonster specificaties. Het is slechts een kwestie van geld.

Video: 900 pk VW Passat driftauto

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

12H Sebring 2015 kende een dramatische ontknoping

12H Sebring 2015 kende een dramatische ontknoping

40 jaar Porsche 911 Turbo

40 jaar Porsche 911 Turbo