in

Tata Nano is niet zo veilig – 0 Sterren

De Tata Nano is de goedkoopste en een van de kleinste vierdeursauto’s ooit gemaakt. De auto wordt ook wel “People’s Car” genoemd, omdat de lage aanschafprijs het bezit van een auto voor veel Indiërs mogelijk maakt. De prijs ligt omgerekend rond de €1.800, terwijl hij volgens de fabrikant voldoet aan de Indiase Bharat-Stage III emissienorm en aan de veiligheidseisen voor de Indiase markt. Die veiligheidseisen in India kunnen ze overigens net zo goed afschaffen.

Global NCAP heeft de Tata Nano met 56 en 64 kilometer per uur tegen een betonblok aangereden en beide keren liep het slecht tot fataal af met de crashtest dummies. De Nano ontving 0 sterren van Global NCAP vanwege een instabiele carrosserie, die is zo slecht dat zelfs het plaatsen van airbags geen verbetering is. De Tata Nano scoorde ook nog eens 0 sterren voor kindveiligheid omdat het niet mogelijk was een kinderzitje te plaatsen.

De Nano was overigens niet de enige auto die slecht uit de test van Global NCAP kwam, de goedkoopste modellen van Ford Figo, Hyundai I10 en Volkswagen Polo kwamen ook niet goed uit de crashtest.

Video: Tata Nano Crashtest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 21 Episode 1

Top Gear Season 21 Episode 1

Op de Rollenbank: Honda NSX-T

Op de Rollenbank: Honda NSX-T