in

Dit zijn de technische snufjes van de Alfa Romeo Giulia QV

Het is inmiddels negen maanden geleden dat we de eerste promovideo van de Alfa Romeo Giulia QV zagen, de hype is inmiddels wat afgezwakt maar als het goed is begint men deze week eindelijk met de productie. Om de aandacht van het publiek nog even vast te houden besloot Alfa Romeo een video te publiceren over de technische snufjes van de Giulia QV, vooruit die plaatsen we dan maar.

De 510 pk sterke Giulia QV zou volgens Alfa in staat zijn om in 7:39 minuten de Nürburgring Nordschleife af te leggen, al worden bij die tijd grote vraagtekens gezet. Volgens Autoblog.com is de rondetijd tot stand gekomen door de beste sectortijden bij elkaar op te tellen, en niet van één volledige ronde. Daarnaast zou het gaan om een “prototype Giulia with 220 pounds stripped out of it and rolling on hand-cut racing slicks.

Het zou jammer zijn als Alfa Romeo de tijd van de Giulia QV zo gemanipuleerd heeft, maar voorlopig is er geen productieauto waarmee ‘Ring journalisten’ als Horst von Saurma het tegendeel kunnen bewijzen.  Voor nu moeten we Alfa Romeo dus maar geloven en kijken we naar de zoveelste promovideo.

Video: Techniek van de Alfa Romeo Giulia QV

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen Scirocco met 1.200 pk

Volkswagen Scirocco met 1.200 pk

Ferrari 488 GTB Drifting

Ferrari 488 GTB schittert in Fast & Furious-achtige Promo