in

Tesla Cybertruck is niet sneller dan een 911 Turbo S

Tijdens de lancering van de Tesla Cybertruck verscheen er een video waarin de elektrische truck een Porsche 911 versloeg in een dragrace, terwijl de Cybertruck een Porsche 911 achter zich aan sleepte op een trailer.

De Tesla Cybertruck is een indrukwekkend snelle pick-up, maar de beweringen van CEO Elon Musk waren iets overdreven. De Porsche 911 Carrera S werd niet verslagen op de kwart mijl, maar op de achtste mijl. Een afstand die 200 meter korter is en gunstiger was voor de vierwielaangedreven Cybertruck.

Nu heeft Throttle House zijn eigen praktijktest uitgevoerd. Het populaire YouTube-kanaal besloot de krachtigste Porsche, een 911 Turbo S, naast een Cybertruck Cyberbeast-versie te plaatsen voor een echte dragrace over 400 meter. De 911 Turbo S met 640 pk is minder krachtig dan deze Cyberbeast-versie met 845 pk, maar uiteraard een heel stuk lichter en gestroomlijnder. Beide machines zijn vierwielaangedreven, wat de vergelijking al een stuk eerlijker maakt dan de promovideo van Tesla destijds.

Dat de elektrische Pickup truck niet kan tippen aan een supercar die 2,5 keer zo duur is, dat kunnen we Tesla niet verwijten. Dat ze iedereen probeerden in de maling te nemen wel.

Video: Tesla Cybertruck is niet sneller dan een 911 Turbo S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Tesla Schade

Schade aan de zijkant van mijn Tesla; wat nu?

Zie een Porsche 911 GT2 RS op pijnlijke wijze crashen

Zie een Porsche 911 GT2 RS op pijnlijke wijze crashen