in

Tesla Model 3 Performance bijna plat op de ‘Ring

Je ziet Tesla’s niet vaak op het circuit, maar deze eigenaar bezoekt met zijn Model 3 Performance regelmatig de Nordschleife en kan een rondje BTG in 8:00 minuten klokken.

De Model 3 Performance waarmee Niko rijdt is geheel standaard, alleen de spatlappen aan de voorzijde zijn verwijderd omdat ze tegen de wielen kwamen in compressiezones Tiergarten en Fuchsröhre. In deze video laat Niko zien dat de standaard 235 Pirelli P Zero-banden echter niet voldoende grip bieden. De Model 3 Performance glijdt behoorlijk en bij Spiegelkurve gaat hij bijna plat. Het is dat Niko de auto geweldig weet op te vangen.

Als reactie daarop besluit Niko om Michelin Cup 2 Semi Slicks te monteren. De nieuwe banden zijn niet alleen een stuk breder, maar het rubber is zachter en heeft minder profiel. Die extra grip is hard nodig, zoals je hieronder kunt zien.

Video: Tesla Model 3 Performance bijna plat op de ‘Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bontkraagjes op motorscooter zoeken ruzie met VW Golf

Bontkraagjes op motorscooter zoeken ruzie met VW Polo

Honda Jazz rijdt dwars door vers gelegd asfalt

Honda Jazz rijdt dwars door vers gelegd asfalt