in

Tesla Model 3 scoort hoog in Euro NCAP Crashtest

Euro NCAP heeft de resultaten vrijgegeven van zes voertuigen die recentelijk onderworpen zijn aan een crashtest. Onder hen was de Tesla Model 3, die erin slaagde om 5 sterren te behalen.

De Model 3 kreeg exact dezelfde score voor volwassen inzittenden als de Mercedes-Benz A-Klasse, de veiligste auto getest door Euro NCAP in 2018. De elektrische sedan kreeg een score van 96 procent op dit onderdeel, daarnaast behaalde de Model 3 een score van 86 procent voor kinderen achterin en 74 procent voor voetgangersveiligheid. De 94 procent behaald in de Safety Assist-categorie is de hoogste score in het meest recente protocol van Euro NCAP.

De geteste Model 3 was Long Range RWD-uitvoering, deze was niet voorzien van knie-airbags en zij-airbags voor de passagiers achterin. Dit is mogelijk een oorzaak voor de lagere score voor kinderbescherming.

Video: Tesla Model 3 Euro NCAP Crashtest

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video