in

Tesla Model S doet aan zelfontbranding in Shanghai

In een parkeergarage in Shanghai, China, heeft een bewakingscamera de spontane zelfontbranding van een Tesla Model S vastgelegd. De video toont dat de geparkeerde EV begint te roken en seconden later in brand vliegt. Bij de brand werden de twee naastgelegen auto’s ook geheel verwoest.

We immediately sent a team onsite and we’re supporting local authorities to establish the facts. From what we know now, no one was harmed,” aldus Tesla in een verklaring die vandaag werd vrijgegeven.

Tesla heeft gezegd dat hun elektrische auto’s ongeveer 10 keer minder kans hebben om in brand te vliegen dan benzineauto’s, gebaseerd op een vloot van meer dan 500.000 voertuigen die meer dan 16 miljard kilometer hebben gereden. Er werd niet gespecificeerd of deze statistiek betrekking heeft op normaal gebruik of tijdens ongevallen.

Er zijn minstens 14 gevallend bekend van Tesla-auto’s die in brand zijn gevlogen sinds 2013, waarbij de meerderheid na een crash vlam vatte.

Via: Reuters

Video: Tesla Model S doet aan zelfontbranding

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Carfreitag 2019

Carfreitag 2019 – Burnouts, Powerslides en Launches bij het tankstation

1985 Renault R5 Turbo2

Jay Leno’s Garage – 1985 Renault R5 Turbo 2