in

Tesla Model S Plaid is met gemak een 9 sec car

Weet je nog, in 2001, toen Dominic Toretto riep dat Brian hem een 10 second car schuldig was? Nu, 20 jaar later, kun je een familiesedan kopen die met gemak een 9 second car is op de kwart mijl. Tesla heeft de auto-industrie compleet op zijn kop gezet.

De Model S Plaid is de duurste Tesla die je momenteel kunt kopen, met in Nederland een prijs vanaf 131.000 euro. Daarvoor krijg je een 1.020 pk sterke sedan met drie elektromotoren waardoor nul tot honderd kilometer per uur in 2,2 seconden gaat.

Natuurlijk is de Plaid geen koopje, maar dat zijn z’n concurrenten ook niet. De Taycan Turbo S is nog eens 60K duurder en ook de benzineslurpers, zoals de M5 Competition en E63 S, zijn flink duurder dan de Tesla. Daarnaast zijn ze langzamer, al is de afwerking en uitrusting van de Europese sedans waarschijnlijk wel beter.

In deze video van DragTimes zien we hoe de nieuwe Tesla Model S Plaid keer op keer over de dragstrip wordt gestuurd, en iedere keer een tijd van 9,2x seconden klokt op de kwart mijl met een snelheid van om en nabij de 242 km/h. In negen tellen!

Video: Tesla Model S Plaid is met gemak een 9 sec car

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes- en Audi-bestuurder ruziën om plekje bij stoplicht

Mercedes- en Audi-bestuurder ruziën om plekje bij stoplicht

Chevrolet Silverado Truck pikt een stoeprandje mee

Chevrolet Silverado Truck pikt een stoeprandje mee