in

Tesla Model Y komt in aanmerking voor Top Safety Pick+ na crashtest

De 2021 Tesla Model Y komt in aanmerking voor een Top Safety Pick+ award van het Insurance Institute for Highway Safety. De Amerikaanse tegenhanger van EuroNCAP.

Om in aanmerking te komen voor de onderscheiding van het Instituut, moeten voertuigen goede beoordelingen behalen in zes IIHS-tests, waaronder de crashtest met kleine overlap aan bestuurderszijde, kleine overlap aan passagierskant, voorkant met matige overlap, zij-impact, daksterkte en hoofdsteuntest. Tevens moeten auto’s uitgerust zijn met een crashpreventiesysteem dat geavanceerde of superieure beoordelingen verdient in zowel de voertuig-naar-voertuig- als de voertuig-naar-voetganger-evaluaties.

Model Y-voertuigen die na april 2021 zijn gebouwd, voldoen aan alle criteria voor de Top Safety Pick+ award in de SUV-categorie. Het standaard crashpreventiesysteem aan de voorkant behaalde superieure beoordelingen in zowel de voertuig-naar-voertuig- als voertuig-naar-voetgangertests. De twee beschikbare koplampsystemen verdienen goede en acceptabele beoordelingen.

In alle uitgevoerde crashtests, welke hieronder te zien zijn, behaalde de Tesla Model Y de hoogste score; ‘Good‘. Het IIHS gebruikt in tegenstelling tot EuroNCAP geen sterrenrating, maar beoordeelt de auto’s van ‘Poor‘ tot ‘Good‘.

Video: Tesla Model Y Crashtests

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

AUDI RS6-R ABT

Audi RS6-R in mat rood is waanzinnig bruut

Nico Rosberg test Ferrari F40

Nico Rosberg test een Ferrari F40