in

The Big One kwam na de finish van de Daytona 400

Bumper aan bumper, zij aan zij, bij snelheden van rond de 300 kilometer per uur. Eigenlijk is het niet verwonderlijk dat The Big One op super speedways hoe dan ook een keer plaatsvindt, er is altijd wel iemand die een klein stuurfoutje maakt en als je zo dicht op elkaar rijdt eindigt dat altijd in chaos.

Gisteravond vond de Coke Zero Daytona 400 plaats en The Big One kwam al vroeg, in ronde 4 spinde David Gilliland en die nam negen auto’s in zijn crash mee. Dit was echter niet de enige massale crash, terwijl het hele veld onder de finishvlag door stormde werd Austin Dillon aangetikt waardoor er wederom een Big One kwam. Nadat de race dus al geëindigd was.

De Daytona 400 werd gewonnen door Dale Earnhardt Jr maar alle ogen waren gericht op Austin Dillon, de #3 werd met dik 300 km/h in de hekken geworpen en de Chevrolet werd compleet aan stukken gescheurd. Even vreesde men voor het ergste, maar gelukkig kon de coureur ongedeerd uitstappen. Vier toeschouwers raakte gewond door rondvliegend materiaal, kijk ook eens naar dat gat in het hek. Die dingen hebben hun werk goed gedaan.

Video:  The Big One Daytona 400

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

10 Dingen die je niet wist van de Nissan Skyline

10 Dingen die je niet wist van de Nissan Skyline

Wat vinden jullie van de Zagato Mostro?

Wat vinden jullie van de Zagato Mostro?