in

Tom Coronel opnieuw in Dakar Rally

Hij had in 2009 gezworen het nooit meer te doen, maar in 2015 keert Tom Coronel toch terug naar Zuid-Amerika voor de Dakar Rally. Na twee jaar als verslaggever de deelnemers te hebben achtervolgt, trekt Coronel nu weer zijn raceoverall aan. De camera neemt hij echter mee de buggy in waardoor de kijker thuis een unieke blik krijgt van de Dakar rally. Coronel levert dagelijks  een bijdrage voor de televisie-uitzendingen, die van 3 tot 18 januari bij RTL 7 te zien zijn.

De WTCC-coureur kreeg van zijn tweelingbroer Tim te horen dat er een extra buggy was in het Maxxis Dakarteam powered by Super B. Samen met RTL 7 is toen toen besloten om de ideale combinatie van racende reporter in het leven te roepen.

In tegenstelling tot 2009, toen de broers samen één auto bestuurden, besturen Tim en Tom nu allebei een eigen buggy. Dit zal de beproeving niet makkelijker maken want je hebt hierdoor echt op jezelf aangewezen.

De 2015-editie van de Dakar Rally start op zondag 4 januari in Buenos Aires. De route gaat richting de onherbergzame Atacama-woestijn in Chili, over de hoge toppen van de Andes en via de grootste zoutvlakte ter wereld in Bolivia. Uiteindelijk komen de deelnemers na twee loodzware weken op zaterdag 17 januari weer terug in de Argentijnse hoofdstad.

Via: Racexpress

Video: Tom Coronel opnieuw in Dakar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nieuwe Honda Civic Type R Teaser

Nieuwe Honda Civic Type R Teaser

VTEC-motor in Honda CRX doet KABOOOOOOOOOM

VTEC-motor in Honda CRX doet KABOOOOOOEEEM