in

Tomás Enge’s gigantische crash op Slovakia Ring

Afgelopen weekend werd er een Blancpain Sprint Series race verreden op de Slovakia Ring. Tijdens de Sprint Series, vorig jaar nog het FIA GT kampioenschap, rijden dezelfde GT3-bolides als in de Blancpain Endurance Series alleen duren de races maar 1 uur.

Bij de start van de eerste race ging het vreselijk mis toen Reiter Engineering-coureur Tomas Enge de SLS AMG GT3 van Stef Dusseldorp toucheerde en daarop vol in de vangrail klapte. De Lamborghini Gallardo GT3 vloog driemaal over de kop en eindigde uiteindelijk op de vangrail. Gelukkig raakte Enge niet gewond maar de klap was dusdanig zwaar dat een dag later niet deelgenomen kon worden aan de tweede race van het weekend.

Jeroen Bleekemolen finishte overigens als tweede in deze race in een Lamborghini Gallardo GT3, gerund door Grasser Racing Team.

Video: Tomás Enge’s gigantische crash

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aventador bekogeld met appel door Londenaar

Aventador bekogeld met appel door Londenaar

V8 Supercars Drifting is Automotive ballet

V8 Supercars Drifting is Automotive ballet