in

Tooned – The Ayrton Senna Story

De zesde aflevering van Tooned gaat verder met de Ayrton Senna Story. In 1988 verhuisde Senna naar het team van McLaren Honda en kreeg wereldkampioen Alain Prost als teamgenoot. Het duo won 15 van de 16 races van dat jaar en Senna veroverde zijn eerste wereldtitel. Het jaar daarop ontstond er een hevige rivaliteit tussen de teamgenoten met als dieptepunt de Grand Prix van Japan. De twee McLaren coureurs raakten elkaar, Prost viel uit en Senna werd achteraf gediskwalificeerd waardoor Prost wereldkampioen werd.

In 1990 werd Senna voor de tweede keer wereldkampioen door Prost in de eerste bocht van Suzuka uit te schakelen, een controversiële actie met de gebeurtenissen van een jaar eerder nog vers in het geheugen. Na Senna’s derde wereldtitel in 1991 verloor McLaren de strijd met Williams en moest Senna met lede ogen toezien hoe Williams de ene na de andere titel binnensleepte. Desondanks weet Senna met een ‘underpowered’ McLaren Ford nog 8 overwinningen te pakken.

In 1994 vertrekt hij naar Williams om eindelijk weer met een superieure bolide te racen, de uitkomst weten we allemaal. In onderstaande video werd de stem van Senna ingesproken door zijn neefje Bruno. De video zinspeelt op de rivaliteit tussen Senna en de Professor..

Video: The Ayrton Senna Story

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

In detail: Vencer Sarthe

In detail: Vencer Sarthe

Jay Leno's Garage - Aston Martin CC100 Speedster

Jay Leno’s Garage – Aston Martin CC100 Speedster