in

Top Gear Season 13 Episode 5

Clarkson, Hammond en May beweren dat de fabrikanten het bij het verkeerde eind hebben door te claimen dat voorwielaandrijving perfect is voor de echte autoliefhebber. Om die redenering te onderbouwen krijgen ze alle drie een bedrag van 1.500 pond om een tweedehands auto te kopen met achterwielaandrijving.

Clarkson koopt een Porsche 944 S2 en is van mening dat de perfecte gewichtsverdeling hem zal helpen winnen. Hammond verwacht dat de 3.0-liter twin turbo V6 van zijn Nissan 300ZX de doorslag geeft terwijl May een Ford Capri 2.8L koopt omdat hij simpelweg er gewoon altijd al een heeft willen hebben.

Rijdend door Frankrijk moet het trio een aantal challenges ondergaan, waaronder een rondetijd van een FWD-auto verslaan en deelnemen aan een ijsrace bij Val Thorens. De back-up auto is een Morris Marina, waar ze geen van allen graag in willen rijden.

Later in de show zien we de nieuwe Jaguar XFR en Sienna Miller mag een poging doen om een goede rondetijd neer te zetten in de Lacetti.

Video: Top Gear Season 13 Episode 5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 13 Episode 6

Top Gear Season 13 Episode 6

Top Gear Season 13 Episode 4

Top Gear Season 13 Episode 4