in

Top Gear Season 24 Episode 7

Na zeven aflevering komt er een einde aan Top Gear Season 24, een seizoen dat vele malen beter was dan vorig jaar en dat qua auto’s beter was dan The Grand Tour. Dat laatste is misschien een beetje vloeken in de kerk want als je hardop durft te zeggen dat Top Gear ergens beter in is dan The Grand Tour word je door de fanatieke fans bijna gelyncht.

In aflevering 7 test Matt LeBlanc een Russische SUV genaamd Shaman. Deze achtwieler is twee keer zo groot als een standaard SUV’s, weegt een een stevige 4 ton en heeft een bodemvrijheid van 45 centimeter. Onder de kap ligt een 3.0-liter turbo diesel van Iveco, die 180 pk en 350 Nm levert waardoor de Shaman een topsnelheid heeft van 80 km/h. Met een hoogte van 3 meter en een breedte van tweeënhalve meter is de Shaman niet echt een stadsvoertuig, Matt gaat daarom naar het eiland Man voor een geschikte rijtest.

Chris Harris heeft een hele andere taak deze aflevering. Hij kiest een tweezits sportauto uit voor maximaal 50.000 pond en dat wordt de 718 Cayman S. Verder zien we een interview met Bernie Ecclestone en komt Jay Kay langs om opnieuw een gooi te doen naar de snelste tijd in celebrity in a reasonably priced car.

Video: Top Gear Season 24 Episode 7

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW E30 Time Attack

Deze BMW E30 Time Attack raceauto is te cool

BRill-Steel-Motorsport-Silvia-S14.5

Brill Steel Motorsport’s Nissan S14 Silvia is pure waanzin