in

Top Gear Season 29 Episode 1

Het 29e seizoen van Top Gear ging afgelopen weekend van start. Vanwege Covid-19 is er deze serie geen studio van waaruit gepresenteerd wordt, maar een drive-in bioscoop met live publiek. Uiteraard met anderhalve meter afstand.

Top Gear S29E01 bestaat uit twee delen, de eerste werd gefilmd ver voor de Covid-uitbraak en dus was er nog geen social distancing te zien. Chris, Paddy en Freddie testen drie nieuwe leaseauto’s, met de regel dat ze de auto’s vierentwintig uur lang niet mogen verlaten. De auto’s in kwestie zijn de Tesla Model 3, Volvo S60 Hybrid en de BMW 330.

Het andere deel van deze Top Gear-aflevering bestaat uit een rijtest van de Ferrari SF90 Stradale, natuurlijk uitgevoerd door Chris Harris. Ferrari’s eerste plug-in hybride heeft een 4.0-liter twin turbo V8-motor en drie elektromotoren voor een gezamenlijk vermogen van 1.000 pk. Chris probeert de SF90 Stradale te temmen op het circuit, met alle hulpmiddelen uit blijkt dat nog niet zo gemakkelijk.

Natuurlijk gaat The Stig ook op pad met de snelste en sterkste straatauto ooit gemaakt door Ferrari. Kan de SF90 het rondenrecord van de 488 Pista verbreken op het Top Gear-circuit?

Video: Top Gear Season 29 Episode 1

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurder van BMW M5 is het niet eens met rijgedrag van Tesla

Bestuurder van BMW M5 is het niet eens met rijgedrag van Tesla

Rijtest-mercedes-amg-gt-black-series

Rijtest Mercedes-AMG GT Black Series